Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

March mod Ensomhed

March mod Ensomhed kom til Roskilde

march mod ensomhedRoskilde Kommune og Frivilligcenter Roskilde samarbejdede med lokale kræfter, således at Patrick Cakirli blev vel modtaget, og Scandic Roskilde sponserede en overnatning.

Torsdag d. 19. august kom Patrick til Roskilde, hvor Café Smil tog imod ham og de mange fremmødte til fællesspisning i Ringparkens Beboerhus. Her holdt Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget tale. Han fremhævede, at der i Roskilde Kommune er et særligt fokus på tiltag mod ensomhed, men det er ikke godt nok endnu, og det optager Morten Gjerskov meget:

”Rigtig mange danskere føler sig ensomme – omkring 8%. I Roskilde svarer det til 5.904 borgere. Det er mange. Det viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at vi snakker åbent om emnet og ikke mindst har tilbud til borgerne, der kan skabe netværk og venskaber”.

march mod ensomhed cafe smil

På billedet ses fra venstre Martin Jul Jönsson fra Ventilen (dette års modtager af overskuddet fra marchen), Patrick Cakirli, Kassem Ibrahim (projektkoordinator fra Roskilde Kommune), Ejner Jensen (Café Smil), og Morten Gjerskov (byrådet).

Efter middagen holdt Patrick foredrag om ensomhed og svarede på de mange spørgsmål fra salen. Arrangementet havde stor lokal opbakning og var støttet af Fødevarebanken, Slagter Frimann og selvfølgelig alle de hårdtarbejdende frivillige fra Café Smil.

Fredag den 20. august sponserede Frivilligcenteret morgenmad på INSP! til Patrick og de fremmødte, mens Borgmester Tomas Breddam holdt tale, inden turen gik til Rådhuset. Borgmesteren fremhævede, at ”vi alle kender følelsen af ensomhed og særligt har følt det under corona”. Ved Rådhuset holdt Patrick tale for de mange, som var mødt op for at gå med på hele eller dele af "etapen" til Køge.

Roskilde TV var med i Ringparkens Beboerhus og interviewede både folkene fra Café Smil og Frivilligcenteret. Hvis du vil gå direkte til interviewet med Patrick, skal du starte 14 min. inde.

Roskilde TV's indslag om Café Smil og March mod Ensomhed


Herunder finder du den oprindelige invitation til arrangementet med alle detaljerne:

March mod Ensomhed Roskilde-Køge august 2021

Vil du være med til at sætte fokus på bekæmpelsen af ensomhed? Så har du muligheden for at deltage i årets March mod Ensomhed sammen med Frivilligcenteret, Café Smil, INSP og Roskilde Kommune.

Marchen starter fra Roskilde med kurs mod Køge den 20. august og arrangeres af Patrick Cakirli, der selv har haft ensomheden inde på livet.

March mod Ensomhed forløber over 8 uger og over 1.600 km fra Nexø til Rønne på Bornholm - ned gennem Nordsjælland, København, Midt- og Sydsjælland til Sydhavsøerne - videre over Langeland, Tåsinge og rundt på Fyn - op gennem Sønder-, Øst- og Nordjylland - og til sidst ned gennem Vestjylland til Esbjerg.

Konceptet er følgende: Patrick må ikke gå uden følgeskab. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Marchen starter fra INSP ved siden af Frivilligcenteret fredag den 20. august. Aftenen før kan du møde Patrick ved fællesspisning i Café Smil i Ringparkens Beboerhus. Næste morgen, inden marchen starter, er der fælles morgenmad på INSP.

Program

Torsdag den 19. august

Kl. 18:00: Fællesspisning i Cafe Smil, samt en tale af Morten Gjerskov, Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Kl. 19:00: Foredrag om ensomhed.
Kl. 20:00: Tak for i aften.

Pris for deltagelse i spisning og foredrag: 50 kr.
Overskuddet går til March mod Ensomhed.

Sted: Ringparkens Beboerhus, Søndre Ringvej 51.

Tilmelding foretages ved at sende en e-mail til frivilligcenter@roskilde.dk og skrive navn og antal. 
Der er plads til 70 personer, først til mølle princippet.
Sidste frist for tilmelding er fredag den 13. august.
Husk coronapas.

Fredag den 20. august

Kl. 7:30: Morgenmad på INSP, Slagteristræde 9. 
Kl. 7:50: Borgmester Tomas Breddam holder tale.
Kl. 8:00: Afgang fra INSP til Rådhuset, Rådhusbuen 1.
Kl. 8:15: Afgang fra Rådhuset mod Køge

Alle er velkomne til at gå med, så langt de har lyst.

 

Læs mere om March mod Ensomhed på Facebook. Der er meget mere information om Patrick og historien bag marchen, som nu kører på 4. år.

 

Café Smil er startet af Ældre Sagen Roskilde i samarbejde med Boligselskabet Sjælland, Frivilligcenter Roskilde, Roskilde Ældremotion og Ældre hjælper Ældre. Her kan enlige og ensomme ældre for en billig penge kan nyde et lækkert og nytillavet, varmt måltid mad. Råvarerne kommer fra Fødevarebanken, som arbejder for at minimere madspild i Danmark, og frivillige tilbereder maden.

INSP er et moderne medborgerhus, hvor der er plads til, at idéer bliver til produkter, oplevelser og aktiviteter, som udvikler både det enkelte menneske og fællesskabet i huset. INSP huser også en socialøkonomisk café, som tirsdag-fredag serverer mad i frokosttimerne og hele ugen serverer drikkevarer, står for mødeforplejning og er platform for kulturelle arrangementer.