Mad, viden og socialt samvær på INSP!
Hver torsdag er der folkekøkken på INSP!, hvor alle er velkomne. I et samarbejde mellem Frivilligcenter Roskilde og INSP! fik Frivilligcenterets medlemsforeninger i 2016 mulighed for at overtage værtsrollen for bespisningen og bestemme menuen.
Målet var hyggeligt samvær omkring et måltid mad forberedt af kokken på INSP! efter en forudbestemt opskrift, som værtsforeningen havde valgt, med det formål at udbrede viden om mad på en sundere måde. Deltagerne kunne købe maden og nyde den i hyggeligt samvær med alle fremmødte gæster.
Arrangementet var desuden et netværksforum, som gav foreningerne mulighed for at mødes, lære hinanden at kende og udveksle erfaringer og viden.
Hvordan blev det organiseret?
Aftenen blev indledt med en times samvær. Her havde foreningerne mulighed for at netværke med andre og hygge lidt om de folk, der kom ind ad døren. Inden maden serveredes kl. 18, præsenterede foreningen menuen, forklarede, hvorfor lige netop denne menu var valgt, og gav de fremmødte mulighed for at få opskrifter med hjem.
Foreningernes grunde til at deltage
Øget eksponering – ganske simpelt. Frivilligcenteret hjalp med at eksponere dem på forskellige måder både før, under og efter “Smag en forening”. For eksempel via artikler i lokalaviser, via facebook, på Frivilligcenterets hjemmeside, og ikke mindst over for de mennesker, som bruger INSP! i hverdagen, og som kom for at spise med.
Øget eksponering skaber dynamik. Der bliver talt mere om foreningen, og det kan føre til flere medlemmer, men som minimum giver det øget opmærksomhed på den pågældende forening.
Deltagernes udbytte
Samvær med andre, ny læring omkring sundere mad og værtsforeningen, samt andre tilstedeværende. Være medvirkende til at sprede de frivilliges budskab om samskabelse og social ansvarlighed. Udbrede vigtigheden i at spise sammen, modvirke ensomhed.
Se invitationen til Sclerose-foreningens arrangement.