Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Danmark spiser sammen

Danmark Spiser Sammen

Frivilligcenter Roskilde har valgt at gøre det til en tilbagevende aktivitet, at der afholdes Danmark Spiser Sammen i uge 17 & 45 hvert år.

Vi vil gerne være med til, at fællesspisningen kan give mulighed for at skabe og indgå i nye meningsfulde fællesskaber. Netop måltider og fællesspisning skaber fællesskaber og kan bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes.

Intiativtageren for Danmark Spiser Sammen er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der har en vision om at bekæmpe ensomhed. Der afholdes arrangementer over hele landet i uge 17 og 45, dvs. sidste uge i april og i starten af november.

 

Arrangementer i Roskilde i 2023

Torsdag d. 27. april kl. 12-14.30 var vi 34 mennesker samlet til fælles frokost omkring snak, sang og spisning. Her serverede vi en hyggelig gratis frokost efterfulgt af kaffe og kage i Frivilligcenterets egne lokaler.

Vi startede ud med at byde velkommen og sang "Når vinteren rinder i grøft og i grav" i fællesskab, hvorefter mad og drikke blev sat op til buffet.

Imens gik snakken let, og særligt "Tilbage til…"-bøgerne, som var lånt fra Ældre Sagen Roskilde, havde stor succes med genkendelige billeder og historier fra fortiden.

Efter smørrebrødet sang vi "Det er i dag et vejr", inden det var tid til hjemmelavet kage og kaffe. Med fyldte maver, glade ansigter og grin, forlod vi Tinghuset og var blevet nogle nye bekendtskaber rigere.

 

Onsdag d. 8 november afholder vi også et arrangement.
Program og tilmelding oprettes efter sommerferien, men sæt gerne allerede nu et kryds i kalenderen.

danmark spiser sammen 2022 

Billedet er fra arrangementet i Tinghuset i 2022: Steffen og Tordis serverer drikkevarer.

 

Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed og Danmark Spiser Sammen.