Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lokal hjælp

coronavirus

Her i Roskilde Kommune er der gang i mange lokale initiativer for at hjælpe hinanden. Der vises virkelig samfundssind! Her er nogle af tilbudene - vi føjer selvfølgelig mere til listen, så snart vi hører om nye tiltag. Nyeste tilføjelser ligger øverst på siden. Se også under Lokal Hjælp for kulturelle arrangementer i Roskilde.

 

Samtale med en stresscoach / karriererådgiver

Føler du dig stresset eller presset i denne uvante situation? Eller har du tanker og bekymringer om dit job og arbejdsliv? Så har du mulighed for at få en gratis samtale, hvor du får sparring og input og redskaber, til at håndtere det du står med. Skriv til Dorthe Rozalia Horup på info@unimind.dk  for at aftale en telefontid. Se også Dorthes blog med mange gode råd: https://www.unimind.dk/blog-om-studieliv-karriere-og-balance-i-livet/.
 

Børn med angst 

Med støtte fra TrygFonden og Vellliv Foreningen afholder Foreningen for børn med angst over de næste uger en række online workshops for forældre til børn med bekymringer og angst. Formålet er at skabe et trygt rum, hvor forældre kan erfaringsudveksle og sparre om, hvordan man sætter de bedste rammer i en tid med stor uvished. Det er gratis og åbent for alle, man skal ikke være medlem af foreningen for at deltage. 
Læs mere på https://www.facebook.com/boernmedangst/
Meld dig til her: https://boernmedangst.dk/kurser/

 

Fysioterapi på afstand

Nu kan du få telefon- og videokonsultationer hos en lokal fysioterapeut, Fysiodanmark Roskilde, med tilskud fra sygesikringen. Skriv til reception@fysiocenterroskilde.dk, hvor klinikkens fysioterapeuter sidder klar til at vurdere din situation og afdække dit behov. Du kan også ringe på telefon 46 75 78 15 fra kl. 8- 10 på alle hverdage.

 

Facebook-gruppen Corona - Hjemmekarantæne Roskilde og omegn (privat gruppe).
Opslag kun synlige for medlemmer. https://www.facebook.com/groups/141725287150169/


Facebook-gruppen Coronahjælp i Roskilde (offentlig gruppe).
Opslag synlige for alle. https://www.facebook.com/groups/2226935134282356/ 

 

Indkøbsbussen Ågerup

Vi tilbyder hjælp i Ågerup og omegn til indkøb i Fakta i Ågerup. Vi hjælper normalt folk med at komme til og fra Fakta, så de selv kan handle, men aktuelt kan vi også købe ind for dem, der har behov for det. Kontakt os på telefon 2624 2092.
 

Kafé Klaus

Kaféen i St. Højbrøndsstræde holder pt. nødåbent alle dage mellem kl. 9-13. Her udleveres mad to-go, og dem der ikke har noget hjem kan sidde på vores overdækkede terrasse og spise, læse avis og snakke. Det er en ensom tid! Der er stadig adgang til bad og rent tøj samt udlevering af soveposer m.v., som vi plejer at have.
 

headspace

Rådgivningstilbuddet for unge i alderen 12-25 år har åbnet en national rådgivning både via Roskilde-afdelingens telefon 53 73 30 02, men også via en ny landsdækkende linje på telefon 2597 0000. Herudover kan de unge chatte med headspace via hjemmesiden:  https://www.headspace.dk/chat. Chatten og den nationale linje har åbent alle dage kl. 12-18.


Ventilen

Ventilen er rykket online og holder nu et online mødested åbent hver dag fra kl. 16-18, for de 15-25 årige ensomme unge, der plejer at komme i vores mødested: www.facebook.com/VentilenRoskilde.
 

Bedre Psykiatri

Lokalafdelingen Roskilde/Lejre har truffet aftale med en coach/psykoterapeut om, at man ekstraordinært kan kontakte hende direkte og få hjælp pr. telefon eller e-mail. Læs nærmere på hjemmesiden: https://bedrepsykiatri.dk/lokalafdeling/roskilde-%E2%80%88lejre/

 

Ældre hjælper Ældre

ÆHÆ fortsætter deres tryghedsopkald til alle på deres opkaldsliste. De har også opfordret alle deres medlemmer til at være opmærksomme på alle ældre i deres nærhed. Kontakt dem på tlf. nr. 4632 3039 eller send en e-mail til aeldre.roskilde@gmail.com

 

Roskilde Kommunes hjemmeside om corona-krisen: www.roskilde.dk/corona